Over Mijke

  1. Home
  2. Over Mijke

De wens om met kinderen te werken is er al zolang ik het me kan herinneren. Vroeger als klein meisje wilde ik juf worden. Ik speelde schooltje met mijn poppen en met mijn zusje. Uiteindelijk is de PABO er niet van gekomen en werd ik alles behalve juf.

Inmiddels ben ik moeder van 3 zoons en heb de nodige ervaring met therapeuten, hulpverleners en leerkrachten. Regelmatig werd er dan óver het kind gesproken in plaats van mét het kind. Eén van deze therapeuten echter raakte mij door tegen mijn zoon te zeggen: ‘ik ben er voor jou, niet voor je moeder’. Toen bedacht ik me ‘zó kan het dus ook, dit wil ik ook: me met zoveel liefde en toewijding inzetten voor kinderen, kinderen helpen’! Google bracht me toen bij het beroep kindercoach. Ja! Dit was het, dit wilde ik zijn! Kinderen het gevoel geven dat ze er toe doen, dat ze er mogen zijn, zich zeker van zichzelf laten voelen en hen laten geloven in hun eigen kunnen. Ook al zijn ze misschien op bepaalde vlakken ‘anders’ dan andere kinderen, dat maakt ze niet minder uniek. En vooral… kinderen tijdens de sessies op de eerste plaats zetten en hier de ouders bij betrekken in plaats van andersom.

Vanwege opgroeiende kinderen en alles wat daarbij komt kijken is deze wens in de ijskast gezet. Een paar jaar later was ineens het moment daar; nu voelde het goed! Ik ben de opleiding tot kind- en opvoederscoach gaan doen en besefte ‘hier word ik blij van’!

Tijdens deze opleiding (waarbij je ook naar jezelf gaat kijken!) kwam steeds meer het besef dat de moeders niet vergeten moeten worden. Want we weten allemaal; als het met jou als moeder goed gaat, kun je ook beter voor je kinderen zorgen!

Professionele ervaringsdeskundige

Kijkend naar mijn eigen situatie viel het kwartje. Ik wil er zijn voor de moeders! En dan met name moeders van pubers! De puberfase is een pittige fase. Niet alleen voor pubers zelf, maar misschien nog wel meer voor de ouders en dan specifiek de moeders. We denken vaak dat als kinderen eenmaal van de basisschool af zijn dat dan de meest pittige periode er op zit. Maar helaas, niets is minder waar! Wat zou het fijn zijn als je dan bij een ervaringsdeskundige terecht kunt die met een professionele blik met je meekijkt. Waar word je blij van, wat geeft jou energie? Wat kan er beter, hoe kan je iets aanpakken?

Mijn doel is: moeders kunnen laten genieten van de pittige puberfase zonder dat zij zichzelf uit het oog verliezen.

Relevante opleidingen

Vitaliteitscoach

Atma Instituut (2019 – hbo)

Kindercoach

Magie van Kindercoaching (2021 – hbo)

Kinder- en Opvoederscoach

Magie van Kindercoaching (2022 – hbo)

Fijn dat je er bent!

Mijn naam is Mijke (1977). Ik woon samen met Fritz en onze 3 puberzoons in Tilburg. Ik ben iemand die het graag gezellig maakt, houd van een kop thee, ’s ochtends stiekem naar beneden sluipt als de rest nog slaapt en dan geniet van de stilte. Ik ben gek op chocolade en zelfgebakken appeltaart. Ik bedenk graag leuke en spontane verrassingen voor mijn gezin. Ik toon belangstelling in anderen, wil mijzelf blijven ontwikkelen en ben gezond nieuwsgierig. Altijd zoek ik naar een oplossing en ik ben positief ingesteld; heb vertrouwen en dan komt het vast goed!

Loop jij vast, twijfel je aan jezelf als moeder of heb je geen idee meer hoe je met je puber om moet gaan? Neem dan gerust contact met mij op. We kijken dan samen naar wat jij op dit moment nodig hebt.

Menu